medyauzmani.com

Mini makarna parçaları


Mini pasta tarifi için malzemeler

pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz

krema için

  • 2,5 su bardağı süt (500ml)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta (40 gr).
  • 1 yemek kaşığı un (20 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı krem ​​şanti
  • 60 gr çikolata parçaları

ganaj için

  • 1 kutu krema
  • 160 gram karışık bitter çikolata
  • fındıklı pirinç

Mini pasta tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle kremayı hazırlamaya başlayalım o yüzden çırpılmış çikolata tozu ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım.
  2. İyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, tereyağı ve çikolatayı ekleyin, tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  4. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldıralım ve soğuduktan sonra üzerine krem ​​şantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
  5. Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım, yumurta aklarını bir kaba alıp çırpmaya başlayın, bir tutam tuz ve şekerin yarısını azar azar ekleyerek çırpın.
  6. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
  7. Sarısına kalan şekerin yarısını azar azar sıcak su ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  8. Sıvı yağı ekleyip ardından kuru malzemeleri eleyip çırpalım.
  9. Çırpıp karıştırdığımız yumurta aklarına bu karışımı ilave edelim, altını kapatmadan katlayalım.
  10. Sonra parşömenle kaplı bir fırın tepsisine dökün.
  11. 160 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim, fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Soğuduktan sonra 8 eşit parçaya bölün.
  13. Pandispanyanın bir katını tezgaha alıp üzerine krema ile bastırıp diğer dilimi üzerine kapatalım, bu şekilde iki kat olacak şekilde dört dilim elde etmiş oluyoruz.
  14. Daha sonra bu dilimleri üçe bölelim ve toplamda 12 küçük kek dilimi elde edelim.
  15. Ganaj için kremayı ısıtalım, çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  16. Kırılan fındıkları ekleyip keklerin üzerine dökelim ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  17. Üzerini krem ​​şanti ve çilekle süsledim. Afiyet olsun😍.

Fotoğraflı mini kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • mini
  • makarna
  • kek tarifleri
  • bölünmüş
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Cadılar Bayramı elmalı ve incirli turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın