Çok sevilen bir tarif cam kurabiye… Geçenlerde Asuanne için yaptım, herkes tarifini istedi 🙂 Tadı kadar güzel de görünüyor, denemenizi tavsiye ederim.
İçerik Tablosu
Cam Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
Bir paket sebze katı yağı, oda sıcaklığında
4 su bardağı un
1 paket şeker (pazardan alabilirsiniz küçük bayram şekerlerindendir)
1 poşet kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
yapılışı:
Unu büyük bir kaseye eleyin. Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
Tezgaha un serpin ve hamuru 2 cm kalınlığında kurabiye kalıbı şeklinde açın.
Ortasına bir pencere kestim (şişe ağzı ve gazoz kapağı kullanılabilir. Ben krema başlıklarından birinin arkasıyla açtım) ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdim.
Şeker 2-3 parçaya bölünerek kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirilir. Tek renk kullanabileceğiniz gibi farklı renkler de kullanabilirsiniz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15.20 dakika, kağıttan ayrılana kadar pişirin. fazla pişmiş Yaklaşık 15 dakika soğuması beklenir. (şekeri sertleştirmek için)
Servis tabağına alınır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]