medyauzmani.com

cankurtaran

Ceviz tarifi malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı irmik
  • 1 yumurtanın sarısına sürmek için 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un eksikse ekleyebilirsiniz.
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı ceviz

şerbet

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Cevizpare tarifi nasıl oluyor?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Hamuru için un hariç sıvı malzemeleri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  3. Ortasına ceviz koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  4. İçi için toz şeker ve suyu ocağa alalım.
  5. Kaynayınca altını kısıp limonu atıp 8 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Ceviz kabuğu fırından çıkınca ilk sıcağı çıksın soğuk şerbeti dökelim ve tatlının afiyet olsun.

resimli cevizpare tarifi

  • börek tarifi
  • cankurtaran
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Bir tencerede kabak tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın