Caramio Aromalı Çikolatalı Karamelli Kek

Tüm kek malzemeleri ılık olmalıdır. O halde kuru malzemeleri birlikte eleyip karıştıralım.

Ardından yumurtaları ve şekeri derin ve dar bir kaba alıp köpürtün. Bu köpürme hareketi kekin kabarmasının anahtarıdır arkadaşlar. Köpüklü kekin üzerine suyu ve ardından elenmiş kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırpalım. Kek çok kalın olmayacak.

Hazırladığımız kek hamurunu yağ ve un ile yağladığımız tart kalıbına dökelim.

Keki tart kalıbında yapmıyorsanız orta boy bir ateşe dayanıklı tepsiyi yağlayıp serpmek için kullanabilirsiniz.

Daha sonra hazırladığımız kekimizi 180 derecede iyice ısıttığımız fırına verelim ve ilk 25 dakikasını bekletelim. Fırını açmayalım yani dişlerini test ederek pişip pişmediğini görelim.

Kürdan testinden geçen keki 10 dakika pişirin, fırına verdikten sonra dikkatlice kalıptan çıkaralım.

Sıcak süt, şeker ve kakaoyu uygun bir kapta güzelce karıştıralım ve bu karışımı tüm kekin üzerine dökelim. Ardından kekimizi soğumaya bırakın.

Keki fırına verdiğimizde boş durmayalım ve kek için karamel sosu hazırlayalım. Bu nedenle şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene ve karamel rengi alana kadar kısık ateşte pişirelim. Tencereyi soldan sağa çevirerek şekeri karıştıralım, kaşık kullanmanıza gerek yok. Eriyen şekere tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Yağ şekerle karışınca nişastayı bir bardağa koyup üzerlerine sütü ekleyelim, iyice karıştırıp sütün içindeki nişastayı açalım. Nişasta eriyince pudra şekerine ekleyelim ve üzerimize sıçratmadan dikkatlice karıştıralım.

Sütle temas eden şeker kuruyabilir, bu zor değil, kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

Daha sonra ısı ile şeker eriyip tekrar kaynatılır ve sos haline gelir.

Bu noktada sabırlı olmanız ve sosu sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam etmeniz gerekiyor.

Sos istenilen kıvama gelince ocaktan alabilirsiniz. Bu yöntemde sos mayoneze benzer olmalı ve su karışımı olmalı ki kesme sorunu yaşamayalım.

Karamel sos hazır olduğunda soğumaya bırakın ve soğuyana kadar sık ​​sık karıştırın. Bu sayede karamel sosu günler öncesinden hazırlayabilir ve dilediğiniz zaman dilediğiniz keki kullanabilirsiniz. Karamel sosun ardından çikolata sosunu hazırlayalım.

Bu nedenle süt kremasını küçük bir tavaya veya tavaya koyalım, orta ateşe alıp kremayı ısıtalım ama kaynamıyor sadece çikolatayı eritmek için sıcak olması gerekiyor.

Çikolatayı küçük parçalara ayıralım ve sıcak kremanın içine atalım ve çikolata eriyene kadar iyice ve sürekli karıştıralım.

Çikolatalı sos hazır olduğunda soğuması için kenara alalım.

Kekin tüm malzemeleri soğuyunca ve kıvamları sabitlendiğinde önce kekin boş olan kısmına karamel sosu dökelim daha sonra karamel sosun üzerine çikolata sosunu dökelim ve hepsini dökelim.

Karamel sos ile karıştırmayalım.

Bitmiş keki serin bir yere veya dolaba koyalım ve mümkünse 1 gece en az 3 saat dinlendirelim.

Daha sonra dilediğiniz gibi kesip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın