Caterpillar Elmalı Turta – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. Birlikte, sıkıcı görünen ama çok faydalı olan en lezzetli, lezzetli, lezzetli kekleri yapmak istiyorum. Aynı zamanda bu kadar az şeyle bu kadar bereketli olduğuna inanamayacaksınız.

Vermiş olduğumuz form ile misafirlerinizi cezbedeceğini varsayarak günün sofralarına gidebilirsiniz. 👇

Elmalı turta tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Bu nedenle iki büyük elmayı yıkayıp soyalım. Yani dolap rendemizin ana kısmı. Tenceremizi ocaktan alıp elmalar suyunu bırakana kadar pişirelim. 1/2 su bardağı şeker ekleyelim.Şeker eriyene kadar biraz ısıttığınızda iç harcımız hazır. (Ben bu sefer tarçın kullanmadım ama güzel görünüyor, kullanabilirsiniz) Çamurumuzu soğumaya bırakalım.

Diğer taraftan hamurumuz için bir paket margarin, vanilya, kabartma tozu, şeker ve yumurtayı bir karıştırma kabına alıp yoğuralım. O halde unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.

Tezgahın üzerine büyük bir top alıp iğne yardımıyla açalım. Ve büyük ağızlı bir bardakla haç üzerine işaretler yapalım. Bardakla kestiğimiz haç üzerine bıçakla çizgiler çizelim. Ortasına iç çamurumuzu koyup rulo yapıp elimizle hafif sıkarak şekil verelim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim, yağlanmış tepsiye diziyoruz.

Önceden ısıttığımız 180° fırında sırayla pişirelim. Biraz esmerleşme yeterlidir. Tırtıl Elmalı Turta tarifimiz hazır. Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin afiyet olsun 😍👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın