Çatlak kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu tarifin ilk versiyonunu 2011 yılında blogumda paylaşmıştım. O zamandan beri denendi ve o kadar beğenildi ki bu kolay ve lezzetli kurabiye ile ilgili bir video çekmek istedim. Bitkisel yağ ile hazırladığımız bu tarif buzdolabında bir süre bekletilmelidir. Normalde en az 2 saat buzdolabına koyardım ama bu sefer bir dozum olduğu için buzdolabında 30 dakika geri almak için yeterliydi.

Denediğim tarifleri benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın. Gönderdiğiniz fotoğrafları hikayemde paylaşmak istiyorum.

Beni Instagram’da takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Çatlak Kurabiye Tarifi Malzemeler

    2 su bardağı un 2 yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 su bardağı kakao Yarım su bardağı pudra şekeri Kekleri süslemek için

yapılışı:

Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya ve yağını salmaya başlayacaktır. Bu durumda ilave un eklemeyin. Hamuru toparlayıp streç filme sarıp altına bir tabak koyup en az 2 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin. Pudra şekerini bir tabağa alın. Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp pudra şekeri serpiyoruz. Fırın tepsisine aralarında 2-3 cm mesafe olacak şekilde dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın