Çavdar ekmeği üzerine yoğurtlu tavuk salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sofranızı renklendirecek ve sizi salataya ekmek batırma zahmetinden kurtaracak bir tarifim var 🙂 Şaka şaka, biz ekmeği ayranlı tavuk salatasına batırmıyoruz değil mi? Ya da sigara içeriz :)) Bayat hoşumuza gitse de gitmese de kaşıkla yesek de sandviç gibi ısırsak da. Her halükarda pişirildiğinde siz ve misafirlerinizin çok beğeneceğine eminim.

Farklı un türleri ile çalışmak her zaman normalden daha fazla dikkat gerektirir. Unun birazını bir kenara ayırın, böylece una eklemek için daha fazla un elde edin veya hamur çok yapışkansa. Ayrıca ekleyeceğiniz suyu azar azar eklerseniz kıvamını korumanız daha kolay olacaktır.

2 ve 2 mayayı yoğurmayı atlamazsanız mükemmel bir ekmek elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Ateşi kıstıktan 5 dakika sonra fırını kontrol edin. Ekmek tamamen soğuduğunda ve içinden çıkardığında kesin ve doldurma işlemine başlayın.

Aşk…

Çavdar ekmeği üzerine yoğurtlu tavuk salatası için malzemeler

    1 paket esmer ekmek karışımı eksi maya 500 gr. çavdar unu 300-320 ml. ılık su 2 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk salatası için:

    2 adet tavuk but (haşlanmış ve rendelenmiş) 4-5 yemek kaşığı garnitür (havuç, patates, bezelye) Bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu, bir tutam taze fesleğen 4 yemek kaşığı süzme yoğurt (tepeleme) 2 yemek kaşığı labne peyniri 1 büyük diş sarımsak 2 Turşu tuz turşusu

Çavdar ekmeği üzerine ayranlı tavuk salatası nasıl yapılır?

Elenmiş unu yoğurma kabına alın ve yarım çay bardağını ayırın. Unlu esmer ekmek karışımından oluşan paketin tamamını ve tuzu dökün ve spatula ile karıştırın. Ölçülü zeytinyağı ve suyu azar azar ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin. Hamur mayalandığında tekrar yoğurarak içindeki gazı çıkarın ve portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hazırlanan ekmek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine 4-5 cm aralıklarla dizin. Ekmeğin üzerine un serpin ve bıçakla girintiler yapın. Hamurun üzerini tekrar kapatın ve yarım saat daha dinlendirin. Mayalanan ekmek hamurunu bir kez önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, ardından ısıyı 180 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen ekmeği soğuması için kenara alın ve salataya başlayın. Labne ve labneyi derin bir kapta çırpın. İnce kıyılmış maydanoz, fesleğen ve dereotunu yoğurda ekleyin. Doğranmış turşuları, ezilmiş sarımsağı, süzülmüş zencefili ve tavuğu ekleyin. Biraz tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Soğuyan ekmeğin üzerini kapatacak şekilde kesin. Onları ellerinle çıkar. Hazırladığınız salatayı ekmek ve ayakların üzerine paylaştırın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın