Bildiğiniz gibi, Tarifler.net.tr son birkaç gündür ulaşılamaz durumda. Bunun nedeni, sunucunun (yani ana bilgisayarın) kapalı olması ve diskin de bozuk olmasıydı.
Bu durumun sonunda 20 gün boyunca bir reçeteyi kaybettik. Bu sabah site açılır açılmaz girişleri tekrar yapıp eksikleri tamamladım. Tabii bu arada yaptığım bazı ince ayarlar uçup gitti ama o kadar da önemli değiller.
Meğer bir bebek gibi besleyip büyüttüğünüz bir şeye ulaşamadığınızda, içine kapanıyor ve hoş bir boşluk duygusu hissediyorsunuz. Tabi senden uzak olmak daha kötü inanın insan tek bir satır yazmak, fotoğraf çekmek istemiyor.
Neyse ki sorun çözüldü ve bundan sonra daha dikkatli olacağız.
Her zaman olduğu gibi en zor anlarımızda, iyilerin dostu, kötülerin düşmanı sevgili Hamza, muhterem Tecülük imdadımıza koştu.
Bu tarifi bizzat ona adamak istiyorum. Teşekkür ederim.
Umarım aynı şeyleri bir daha yaşamayız. Aşk….
İçerik Tablosu
Çaylı kek tarifi için malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 125 gr oda sıcaklığında tereyağ 2,5 su bardağı un 1 su bardağı bitter çay 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın 4 tatlı kaşığı kakao ½ su bardağı çam fıstığı
Çaylı kek tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpıcıya koyuyoruz, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) bir mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpıyoruz. Çırpılan yumurtalara çayı ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyip çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kakao ve bir paket vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kabartma tozunu ekleyin ve çam fıstığını ekleyip bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Ben silikon muffin kalıbı kullandım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin. Pişen kekiniz oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]