Çedarlı omlet – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Daha önce sizlerle birçok farklı yumurta tarifi paylaşmıştım. Kahvaltılarda ya da diğer öğünlerde en çok tercih edilen tariflerden biri olan omleti hızlıca geçmemiz gerekiyor. Harika bir protein kaynağı olmasının yanı sıra elinizdeki malzemelerle sonsuz çeşitler yapmanız da mümkün.

Omlet yapılırken tereyağ veya normal sıvı yağ tercih edilmelidir. Omlet yaparken yağ miktarı çok önemlidir, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve dağılır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur. Orta boy bir tava için en fazla 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır, eğer çok büyükse veya tüm tavayı yağlayamıyorsanız, erimiş yağı bir peçete yardımıyla tava yüzeyine sürebilirsiniz.

Diğer püf noktaları için omlet yapmanın püf noktalarını burada bulabilirsiniz.

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Cheddarlı omlet tarifi malzemeleri

    2 büyük yumurta 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, tuz ve karabiber

Kaşarlı omlet tarifi nasıl yapılır?

Kaşar peynirini rendeleyin. Tavayı tereyağı ile yağlayın ve ısıtın. (Tavada çok fazla yağ bırakmayın) Tava ısınırken yumurtalara biraz tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Çırptığımız yumurtaları tavaya alıp altı biraz ayrılana kadar pişiriyoruz. Kaşıkla kontrol edin, ayrışmışsa tavayı sallayarak tavadan tamamen ayrılsın. Omletin yarısına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Omleti kaşık yardımıyla katlayın ve servis tabağına alın. Arzuya göre hindi veya dana eti ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın