Bugün yaptığım ankete göre çok az insan böyle bir çay olduğunu biliyor. Ahıra bakınca Akyaka’ya taşınıp bahçemizde begonvil paylaşmaya başlayana kadar bilmiyordum. Bir takipçim özellikle Meksika’da öksürük ve boğaz ağrılarını gidermek için kullanılan bir bitki çayı olduğunu yazmıştı.
Kaynar suda demleyip, demledikten sonra içine limon suyu ve bal ekleyebilirsiniz. Zaten kendi kokusu, aroması yok, ben de her şeye tarçın ve karanfil ekledim tabi 😄 Uyuyakalırsam bu hafta begonvilli limonata yapmaya niyet ediyorum.
Tarifimi beğenip bol bol ❤️ bırakmayı ve daha çok kişiye ulaşması için paylaşmayı unutmayın🙏
İçerik Tablosu
Cehennem çayı tarifi malzemeleri
1 su bardağı begonvil yaprağı 1 litre su 1 çubuk tarçın istenirse 2-3 diş kuru karanfil
Cehennem çayı tarifi nasıl hazırlanır?
Begonvilleri bol suda yıkayın, yapraklarını ayıklayın ve suda bekletin. Süzün ve kullanacaksanız tarçın ve karanfil ile birlikte kaynayan suya ekleyin. 1 dakika kaynatın, ardından ocaktan alın. Soğuk çay olarak sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]