Çentik Kebap – En Sevdiğim Yemek

Çentik kebabı yapmak için önce sebzeleri yıkıyoruz.

Patlıcan ve kapya biberi kozmatikte yakıyoruz, kabuğunu soyup ortadan ikiye kesip süzgeçten alıp suyunu süzüyoruz.

Kapya kırmızı biberin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp şeklinde doğrayın, bir kaseye alın.

Bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağı alıp doğranmış soğanları ekleyip tuzunu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

Yeşil biberi ince ince doğrayın ve soğana ekleyin, yumuşayana kadar kavurun.

1 yemek kaşığı salça ekleyip domates aroması çıkana kadar kavurun.

Közlenmiş patlıcan, kapya biber ve 1 tatlı kaşığı kekiği koyup karıştırıyoruz.

1-2 dakika kısık ateşte pişirin ve kenara alın.

Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp ufak ufak doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz ve ardından altına eti alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

1 yemek kaşığı karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

2 adet patatesin kabuğunu soyup ince ince doğrayın. Kızartma yağı koyduğumuz bir tavada pembeleşene kadar kızartıyoruz.

3 diş sarımsağı soyup 1 kase yoğurtla karıştırın.

Şimdi yaprakları birleştirme zamanı.

Sebzeleri ve etleri servis tabağına almadan önce ısıtıyoruz.

Öncelikle kavrulmuş ve kavrulmuş sebzeleri alıyoruz.

Patatesleri yaprakların arasına alıyoruz

Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine döküyoruz, ızgara etleri alıyoruz.

İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Çentik kebabı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın