Cep Böreği – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi cep börekleri ve bu böreklerin en güzel yanı ise içindekileri bir bakışta anlayabilmeniz. Yıllarca böreği ikiye böler, üzerine domates, salatalık, fazladan peynir vs ekler, sandviç gibi yerdim. Artık cep börekleri kendi başlarına olduğuna göre, onları doldurmak da eğlenceli.

Kahvaltı ve ikindi yemekleri için çok mükemmel bir sunuma sahiptir. Evde ne varsa kahvaltılık böreklere doldurun ve servis yapın.

Bu börekleri yaparken daha önce uzun uzun bahsettiğim mayalı hamur yapmanın püf noktalarına dikkat ederseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız. Hayatında ilk kez hamur mayalayacak olanların bile başarılı olacağına eminim.

Zeytinyağı kullanmayı unutmayın, doku ve tattaki farkı göreceksiniz.

Cep Böreği Tarifi Malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta akı ½ su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 paket instant maya (10 gram) 1 tatlı kaşığı şeker (tülbent dolu) 1 tatlı kaşığı tuz (tülbentli) 3,5-4 su bardağı un Orta katlarını bir çay bardağı zeytinyağı ile yağlayın

yukarı:

    1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt

arasında:

    Domates, salatalık, beyaz peynir veya çedar peyniri

Cep böreği tarifi nasıl yapılır?

Ilık süt, yumurta akı, tuz, şeker, zeytinyağı ve instant mayayı derin bir yoğurma kabında ellerinizle çırpın. Bu karışıma 3 su bardağı su ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca yarım çay bardağı unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hem ele hem de kaseye yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde büyük bir top haline getirin ve yoğurma kabının üzerine bir bez örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. (Ayrıca serin yaz aylarında daha hızlı mayalanabilir) Ekşi mayayı sokağa çıkarın, elinizle çıkarın ve yuvarlayın. Hazırladığınız ruloyu 8 eşit parçaya bölün ve masanın üzerinde yuvarlayarak beze haline getirin. Her bezeyi oklava veya oklava yardımıyla çok geniş olmayacak şekilde açın. Bir fırça ile yüzünüze bakan yüze zeytinyağı sürün. Yağlı macunu sola doğru katlayın ve bir fırça yardımıyla tekrar yüzünüze bakacak şekilde zeytinyağı sürün. Son olarak alt ucun üst ucunu kapatın ve hamurun yayılması için elinizle hafifçe bastırın. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Tepsiyi 10 dakika mayalanmaya bırakın. Süt ve yumurta sarısını çırpın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen böreği tezgahtan alıp soğuk veya ılıkken beğeninize göre doldurun ve servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın