Cep Turtası Nasıl Yapılır – Tariflerim

Cep Böreği Tarifi için,

Bir cezveye süt ve suyu koyup ısıtalım (sıcak olacaktır), bir karıştırma kabına alıp mayayı ekleyelim.

Şekeri ekleyip kabın kapağını beş dakika kadar kapatalım. Hadi deneyelim.

Ardından diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.

Çok yumuşak olsun 🙂 ve fırında bırakın.

1 saat köpükle beklettiğimiz hamuru bezelere ayıralım.

Bu ölçülerle 2 tepsi yaptım ve 28 beze elde ettim.

Yuvarlak tabak büyüklüğünde bezeyi iğne yardımı ile açıp ortasına sıvı yağ koyalım.

Ay şeklinde katlayalım ve sıvı yağı ekleyip tekrar katlayıp “d” şekli verelim.

15 dakika tepside bekletin. Hadi deneyelim.

Üzerine yumurta sarısı ve susamları ekleyip 190°C’de 35 dakika pişirin.

Fırınlar farklı olabilir, keklerimizin soğumasını bekleyelim ki bu da kızarma işleminin yapıldığını gösterir.

Salam, çedar, marul ve domates ile doldurarak kendi güzel keklerimizi yapalım.

Cep Böreği hazır.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 😘😘

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın