Çerkes Tavuğu – En Sevdiğim Yemek

Çerkes Tavuğu tarifi için bir kapta hamur malzemelerini merdane ile 1 cm ezin. Dilimler halinde kesin ve bir bardak su ile kesin.

Önce un ve tartlet ununu karıştırıp, kestiğiniz hamuru hafifçe bastırarak kalıba koyun.

Ortasına çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Isıdan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Tavuğu derin bir tencerede haşlayıp iri parçalar halinde doğrayın, mutfak robotundan geçirin ve bulgur boyutuna gelene kadar robottan geçirin.

Ekmeğin içini tavuk suyu ile yumuşayana kadar ıslatın.

Tavuklara ceviz, tuz ve galeta unu ekleyin ve iyice karıştırın.

Tavuk suyunu azar azar koyulaşana kadar ekleyin.

Soğuyunca baharatlı bir tabağa alın, üzerine biber ve yağı koyup iyice ovalayın, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın