Çerkez tavuğu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 23 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nila Tulum Türk Çerkez Tavuğu, Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır, Çerkez Tavuğu Tarifi, Çerkes Tavuğu Hazırlama, Düdüklü Tencere Risotto, Pratik Çerkez Tavuğu, Risotto, Pratik Tarifler

26 4 5 1

Aslında bu akşam Çerkez tavuğu pişirmeyi düşünmedim. Düdüklü tencerede yapacağım risotto tarifim için tavuk kanatlarını buzlukta haşlamamla başladı 🙂 Tavuklar kaynamaya başlayınca ve istediğim miktarda tavuk suyu gelince fırında kremalı tavuk yapmaya karar verdim. önce Çerkes tavuğu almaya karar verdim çünkü risotto kremamsı bir kıvama sahipti.

Çerkez tavuğu çok pratik ve lezzetli bir tarif aslında eskiler çok ustalık ve emek isteyen bir tarifmiş aslında bu devirde mikser yokmuş galiba 😉

Aşk…

çerkez tavuğu tarifi malzemeler

    300 gr tavuk (göğüs, but veya kanat) 1 avuç ceviz (1 çay bardağına biraz fazla) 3 diş sarımsak 3 dilim bayat ekmek 1 litre su, isteğe bağlı tuz, tereyağı + kırmızı biber

Çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır?

Tavuğu 1 litre suya tuz ekleyerek 20 dakika haşlayın. Haşlanmış tavuğu bir kevgir kullanarak sudan çıkarın. Tavuğu kemikli haşladıysanız kemiklerini soyun ve ince ince doğrayın. Bayat ekmek dilimlerini tavuğun haşlandığı suya batırın. Ceviz ve sarımsağı güzelce çırpın (istenirse rendenin küçük tarafı ile de rendeleyebilirsiniz). Kıyılmış tavuk, bayat galeta unu, sarımsak ve tuzu karıştırıp çatal ucuyla ezin (vaktiniz yoksa rondodan geçirebilirsiniz). Hazırladığınız çerkez tavuğu servis tabağına alın üzerine üzerine kızdırılmış tereyağı ve istenirse kırmızı biber gezdirip, kıyılmış cevizle süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın