Merhabalar, bugün sizlerle Anep yöresinin yaz yemeği tarifimi paylaşmak istiyorum, işte hemen hemen düzenli olarak yapılan hafif bir yemek. Hazırlanabilen basit ama lezzetli bir yemektir. Versiyonu denememenizi tavsiye ederim, deneyecek arkadaşlarınız için şimdiden keyfini çıkarın.
Merhaba fırında bir yaz tarifim var önce patatesleri yıkayıp patlıcanı güzelce yıkayıp kabakları da aynı şekilde yıkıyoruz.
Soğanları ve domatesleri de soyup bir kenara koyuyoruz daha sonra soyulanları tek tek suda iyice yıkıyoruz.
Daha sonra önce patatesleri alıp halka şeklinde kesiyoruz. Yani patlıcanı halka halka kesip bir kaseye alıyoruz.
Aynı şekilde kabakları halka halka kesip bir kaseye koyuyoruz ve domatesleri halkalar halinde kesip başka şeylerle karıştırıyoruz.
Aynı şekilde soğanları halka şeklinde kesip başka şeylerle karıştırıyoruz.
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve 1/2 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
Sonra kredimin bir kısmına patates koyduk.
Patlıcanı ikinci katta düzenliyoruz.
Üçüncü sırada kabakları düzenliyoruz.
Yine patatesleri ve patlıcanlı kabakları bu şekilde kredime koyuyoruz.
Son olarak üzerine domates ve biberleri dizip 180°C’de pişiriyoruz.
yemek istiyorum ☺
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]