Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Sizin için de lezzetli bir tarifim var.
Büyük olasılıkla, hepimiz köfte içi doldurmayı severiz. Misafir sofralarında hep severiz. Hazırlanışı zor olsa da yemeye başladığımızda ağızda oluşan tat bize her şeyi unutturur. Peki bana nasıl eşlik edersin?? Tarifimize devam edelim👇
Fındıklı köfteler için önce bulguru ve irmiği tepsimize alalım.
Yaklaşık bir litre kaynamış su. Suyu yavaş yavaş dökelim ve hemen karıştıralım.
O halde tepsinin veya masa örtüsünün üzerini kapatıp ıslanmasını bekleyelim.
Diğer taraftan yağsız dana etimizi geniş bir tavaya alıp hafifçe kızartalım.
Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayalım ve eti atalım. Zeytinyağı ekleyelim.
Soğan biraz solunca domates, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Hadi karıştıralım.
Ocaktan aldıktan sonra fındıkları fazla kırmadan ekleyelim. Tekrar karıştıralım.
İç çamurumuzu soğutalım. Aksi takdirde hayvanlarımız düşebilir.
O halde ıslak simitimizi el gücüyle ezelim.
Domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
Son olarak yumurtayı kıralım ve bir su bardağı un ekleyip son kez yoğuralım.
Ara ara su ile ellerimizi ıslatalım. Artık etleri tepsimize toplayabiliriz. Fıstık ezmesinden bir parça alıp parmağımızla çevirerek şekil verelim.
İçine bir tatlı kaşığı kil koyup hamurumuzun üzerine kapatıp sivri veya yuvarlak şekil verelim. Seçim senin.
Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
O halde kontrollü bir şekilde kızgın yağa atalım.
Cevizli köftelerimiz hazır. Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım.
Yemek ister misin 😉👌
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]