Un helvası, Osmanlı mutfağına kadar uzanan harika bir tatlıdır. Ramazanda genellikle rahmetliyi anmak, bazen de dileğimizi kutlamak için yaptığımız un helvası harika ve hafif bir tatlıdır.
Canı tatlı istediğinde birçok insan basit ama lezzetli bir şeyler arar. Bu tarifteki o anlar için. Ceviz ununun tatlılığını denediğinizde, seveceğinizi ve sevdiklerinizle paylaşacağınızı umuyoruz. Afiyet olsun!
Dersler
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı beyaz un
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet malzemeleri
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su/süt
yapılışı
Öncelikle şurup için sıcak su/süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.
Yağı ve tereyağını tavaya aktarın. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kavurun. Ardından cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Daha sonra şurubu yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
Kıvam aldığında ocaktan alın ve servis yapın.