Annelerimizden kalan en lezzetli tariflerden biri de cevizli bisküvi. Sevgili Anushka öyle güzel pastalar ve bisküviler yapıyor ki insan hayret ediyor.
Kurabiyenin tadına bakıp mutlaka tarifini alıp bloğa koyayım deyince bana 10 yıl önce yazılmış bir defter sayfası getirdi. O sayfaya bakınca tariflerini deftere yazan annem ve teyzem aklıma geldi 🙂
Hey Jedi, teknolojinin inanılmaz güzelliklerinden biri de tarifi herkesin görebileceği bir yerde ve hiç kaybetmeden yani bloğunuzda tutabilmeniz 🙂 Yaptığınız yemeklerden biri sevildiğinde ve tarifi talep edildiğinde , tabii ki bloguma da bir göz atabilirsin, istersen basılı olarak da alabilirsin 🙂
Ellerine sağlık Anushka, bir gün kağıdı kaybetseniz bile tarife buradan ulaşabileceksiniz 🙂
İçerik Tablosu
Ceviz tarifi malzemeleri
250 gram margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 poşet kabartma tozu
gerektiği kadar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar)
Fındıklı bisküvi tarifi nasıl yapılır?
1- Tereyağını şekerle çırpın, yumurtaları ve sütü ekleyip karıştırın.
2-3 su bardağı unun ortasını açıp karışımı içine dökün ve yoğurmaya başlayın.
3- Ceviz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun (gerekirse un ekleyebilirsiniz).
4- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane ile açın, isterseniz her bisküvi parçasının üzerine birer ceviz koyun.
5- Bisküvileri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 20 – 30 dakika 180 santigrat dereceye kadar ısıtılır. dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]