Bu tarifi denemeye 8 ay önce başladım çünkü annem ve ben etsiz hazır çiğ köfteleri çok severdik. Fındıklı versiyonunu daha önce yapmıştım ama beğenmediğim için ona vermemiştim. 8 ay sonra artıları ve eksileri bir araya getirerek bu son versiyonu yaptım ve tam istediğim gibi oldu. Tadına bakınca sevindiğim kadar üzüldüm…
Çünkü nedenini zaten biliyorsun.
Usta ellerden gerçek çiğ köfte yedim ama o köfteleri hiç sevemedim. Benim damak zevkime en çok hitap eden yumurtalı cevizli çiğ köfte oldu. Diyelim ki bizim işimiz İstanbul’un işi, en iyisi bu.
En büyük avantajı fazla yoğurmadan kısa sürede hazırlanmasıdır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Etsiz Cevizli Pratik Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çiğ köfteli esmer bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak ½ su bardağı ceviz 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı sumak ½ çay kaşığı kimyon Tuz ½ çay bardağı pekmez Yarım çay bardağı nar zeytinyağı
Bu pratik cevizli çiğ köfte tarifi ile etsiz köfte nasıl yapılır?
Çiğ köftelerin olduğu esmer bulgura iki su bardağı su ekleyip üzerini kapatın ve bulgurun suyu çıkıp şişene kadar dinlendirin. Sumak ve nohut 3-4 yemek kaşığı suda ıslatılır. Bulgur yükselirken soğanı, salçayı, sarımsağı, cevizi, zeytinyağını, kimyonu ve tuzu robottan çekin. Nisot ve sumakla karıştırılmış bulguru soğanlı karışıma ilave edin. Bulguru ara sıra mutfak robotunu çalıştırarak 5-6 dakika pişirin. Çıkarttığınız çiğ köfte karışımını yoğurma tepsisine alın. Damak zevkinize göre nar ekşisi ve biraz sıvı yağ ekleyip istediğiniz kıvama gelinceye kadar yoğurun. 1-2 saat dinlendirin, ellerinizi ıslatın, parçalar koparıp bastırarak şekil verin ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]