Cevizli İrmik Helvası (Bir Yemek Kaşığı Tereyağı ile)

Merhabalar bugün sizlerle bir kaşık tereyağı ile kısa sürede hazırlayacağınız cevizli irmik helvası tarifimi paylaşmak istiyorum.

Burada kullanılan ölçüler bana aittir. Damak zevkimize göre değiştirmeye çalıştım, az yağ kullanmaya özen gösterdim.

Kişi sayısına göre boyutu artırabilirsiniz.

Şantiyeye gidelim, önce irmiği derin bir tencereye alıp tahta kaşıkla karıştırıp kısık ateşte pişirelim.

Rengi hafif pembeleşince iri kıyılmış ceviz ve bir kaşık tereyağını ekleyip ceviz aroması çıkana kadar hızlıca pişirmeye devam edin.

Ocağı kapatalım.

Tencerenin kapağını kapatmadan kenara alın.

Başka bir kapta şeker ve suyu birleştirelim, ocağa alıp şeker iyice eriyene kadar birkaç dakika kaynatalım.

Ocaktan alıp irmik, fındık ve tereyağı karışımına aktarın, tencerenin kapağını kapatın ve beş altı dakika pişirin. Kısık ateşte pişirelim.

İrmik şekerli suyu çekene kadar bir süre dinlendirin.

Servis edeceğimiz tabağa alıp tarçın serpelim, cevizle süsleyelim ve sevdiklerinizle paylaşalım.

Afiyet olsun sağlık 🙏

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın