Hepiniz hoşgeldiniz,
Hafta sonu Çengelköy’de kahvaltıya kek yaptım. Her zamanki gibi piştikten sonra telefonumla çekip fotoğrafını paylaştım. Görüntüsü o kadar ilginçti ki herkes tarifi ne zaman paylaşacağımı sordu. Yolda daha sonra fotoğraf çekmek için 3 tanesini çektim. 2 tanesini dün çekimden sonra, 1 tanesini öğle yemeğinden sonra çektim 🙂
Kek veya muffin pişirirken genellikle yağ kullanmayı tercih ederiz, ancak bu keklerin hakkını vermek için aslında tereyağı gereklidir. Ne de olsa evde her zaman pişmiyor ve her gün yemiyoruz (Pazar gününden beri 3 gün üst üste pasta yiyen ben değilmişim gibi :))
Tereyağı, ceviz ve kayısı harika bir üçlü oldu, eklediğim tarçından bahsetmiyorum bile 🙂 Bilginize, kek yapmayı bir süreliğine bırakıp daha hafif, daha yeşil tariflere geçeceğim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Cevizli ve Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta 2 çubuk eksik 1 su bardağı toz şeker 80 gr oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 5-6 yemek kaşığı) 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz 10 adet kuru kayısı 1 yemek kaşığı 1 büyük vanilya tatlandırıcı şeker 2 çay kaşığı tarçın
Cevizli ve kayısılı kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri buz gibi olana kadar yüksek devirde çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Tamamen karıştığında, süt ve vanilya aromasını ekleyin. Karışıma un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin. Tamamen karışınca hamura 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz, 10 adet doğranmış kayısı ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kek yapraklarını cupcake kalıbına yerleştirin ve kek hamurunu bir dondurma kaşığı, değilse bir çorba kaşığı yardımıyla yayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]