Cevizli Köfte – En Sevdiğim Yemek

Ceviz Dolgulu Köfte Nasıl Yapılır?

Sığır eti geniş bir tavada ocağa alınır ve suyunu bırakıp emene kadar pişirilir.

Mümkün olduğunca ince doğranmış soğanı ekleyin. 5 dakika pişene kadar.

Margarin salça, karabiber ve tuz ile iyice karıştırılır ve ocaktan alınır. Doğranmış cevizler eklenip karıştırılır.

Soğuduktan sonra buzdolabında bir saat donması için bekletilir.

Bulgur, irmik, kimyon ve tuz bir karıştırma kabında karıştırılır, 20 dakika suda bekletilerek dinlenmeye bırakılır.

Domates salçası ve un eklenir ve azar azar su ilave edilerek yoğrulur.

Vejetaryenler için; Hamurdan küçük mandalina parçaları kesilir, sağ elle açılır ve içindeki çamur konularak kapatılır.

Teflon tavada kızgın yağda kızartılır. Yanında limon ile servis edilir.

Ceviz Dolgulu Köfteler hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın