Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır? (Talimatlarla birlikte)

Merhabalar, bugün sizlerle hazırlamanın en kolay yolu, yaklaşan kış günlerinde içimizi ısıtacak, çayın yanında keyifle tüketeceğimiz nefis cevizli kurabiyeyi paylaşmak istiyorum.

Bu arada size birkaç ipucu vermek istiyorum: Kurabiye hamurunu veya keki hazırlarken kullanacağımız malzemelerin ılık olmasına dikkat edelim. Oda sıcaklığında kullanılan malzemeler hazırlayacağınız kek veya pastanın başarısını artıracaktır. Öte yandan kullandığımız araçların inovasyonu da sürecin başarısı için önemlidir. Tüm bu hilelerden sonra gelelim kurabiye tarifimize.

Oda sıcaklığında tereyağı (tereyağı kullanırsanız keklerinizin tadı daha güzel olur bu durumda vanilya kullanamazsınız.) veya margarini karıştırma kabımıza alın.

Üzerine pudra şekeri, vanilya, 1/2 paket kabartma tozu dökelim.

Malzemeleri iyice ezilene kadar elimizle yağ ile karıştıralım.

Dövülmüş cevizleri ekleyelim.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.

Çok güzel hazırladığımız hamuru elimizden geldiği kadar tırmalamaya çalışalım. Ne kadar iyi yersek, tadı o kadar iyi olur. Un ve yağı iyice karıştırın. Fıstık gibi görünen küçük parçalar alıp iki elimizin arasında yuvarlayalım.

Parmağımızla karelere baskı yapalım.

Baskı yaptığımız kısımların üzerine iri ceviz veya badem parçaları koyalım.

Bir süre sonra yağlı kağıt ile açtığımız fırın tepsisine keklerimizi (kek hamurunun yayılabileceğini varsayarak) koyalım.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyelerin altı ve üstü hafif pembeleşene kadar pişmesine dikkat ederek kurabiyeleri pişiriyoruz.

Pembe kurabiyelerimizi fırın tepsisinde soğuyana kadar bekletelim.

Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın. Şekeri az ise pudra şekerini çay yardımı ile süzüp üzerine serpebilirsiniz.

Kahvenizin yanında sağlık ve mutluluk dolu bir çayda, tatlı, mis kokulu, cevizli kurabiyelerinizi sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

İyi şanslar, iyi sağlık. 👌👌👌☕☕☕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın