Kısırı kim sevmez, çocukluğumdan beri evde, komşu evinde, günlerde, her özel günde kısır bizim için vazgeçilmezdir. Biraz garnitür ile daha lezzetli hale getirilebilir.
Her zaman ekşiyi severim ama her zaman ekşi ve kalın olacaktır.
Diğer Wicked tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
fındıklı kısır
Aşk…
İçerik Tablosu
Ceviz Yahnisi Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur (ince bulgur) 1,5 su bardağı kaynar su 1 adet kuru soğan maydanoz 3-4 adet taze soğan 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 yemek kaşığı biber salçası ½ çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 4 adet marul yaprağı 2 orta boy domates tuzu 2 yemek kaşığı nar ekşisi, süslemek için ceviz
Cevizli güveç tarifi nasıl yapılır?
Domatesleri küçük parçalar halinde kesin. İki marul yaprağı ve yeşil soğanı doğrayın. Tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıp tuz ve salçayı ekleyip 2-3 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin. Pişen soğanları ve salçayı ocaktan alın. Aynı tencereye bulguru ve kaynar suyu ekleyip kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin. Bulgur şişince soğan, nane, domates, maydanoz, ceviz, sıvı yağ, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırın. Ayırdığınız marul yapraklarından 2 tanesini servis tabağına alın, üzerine salatalığı yayın ve yüzünü limon dilimleri ve ceviz içi ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]