cevizli ve elmalı rulo pasta

Cevizli Elmalı Kek Tarifi Malzemeler

iç harç için

  • 5 elma
  • 1 su bardağı suda toz şeker yok
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz

kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı suda toz şeker yok
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Cevizli ve elmalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle elmaları güzelce yıkayıp rendeleyelim.
  2. Bir tencereye alıp üzerine toz şeker ekleyin ve yumuşamasını bekleyin.
  3. Daha sonra üzerine bir çay kaşığı tarçın ve bir çay bardağı ceviz ekleyin, bir şekilde karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Bu noktada biraz zorlandım elime, ardından eldiven taktım, elimi ıslatıp yağlı kağıda elimle bastırarak yaydım.
  5. Şimdi bir bardak sudan 1 parmak eksik toz şekerle 3 yumurtayı çırpıp üzerine bir çay bardağı sütü ilave ediyorum.
  6. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırdım ve elmaların üzerine dağıttım.
  7. 180 derecede ters çevirerek üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkaralım ve sıcakken hemen üzerine başka bir yağlı kağıt serelim, aynı büyüklükte bir tepsiyi kapatıp ters çevirelim.
  9. Elmalı kısmı üstte, şimdi sıcakken hiç vakit kaybetmeden sıkıca saralım.
  10. Bir saat dinlendirip bir parmak kalınlığında keselim ve afiyetle içelim.

Fotoğraflı cevizli ve elmalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • Bir elma:
  • Kek
  • kek tarifleri
  • rulo
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler
  • Gıda

sonraki haber:

en kolay pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın