medyauzmani.com

Yarık damak ameliyatı tarifi öbiyet

Pratik çıtır çıtır tarifi Şöbiyet için malzemeler

  • 500 gram yufka
  • 250 gram tereyağı veya ghee

şerbet

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3~4 damla limon suyu

krema için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya

içinde ve

  • yer fıstığı

Çatlak damak çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Şurubu hazırlayın: Su, toz şeker ve bir dilim limonu bir tencereye koyun ve ocakta 15 dakika kaynatın.
  2. Ocaktan aldıktan sonra limon dilimini çıkarın ve bir tarafı soğumaya bırakın.
  3. İrmik iç harcını hazırlayın: Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvam alıp piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  4. Çorbayı hazırlayın: Yağı bir tavada eritin ve başlangıç ​​sıcaklığını geçmesi için hafifçe soğumaya bırakın.
  5. Bir kat yufkayı masanın üzerine yayın.
  6. Bir fırça yardımıyla tüm parçalarını tereyağı ile yağlayın.
  7. Üzerine bir kat hamur daha koyun. Her aşamada hamur teker teker serilir, birbiri ile yağlanır ve tekrar iki kat hamur şeklinde yapılır. Toplam 13 yufka için bu işlemi toplamda iki kez tekrarlayın.
  8. Baklava hamurunu 9 eşit kare parçaya kesin.
  9. Her birine 1 çay kaşığı irmik harcı ekleyin.
  10. Kare yufkaların üzerini tek tek üçgen şeklinde biraz fıstıkla kaplayın.
  11. Şişleri yağlanmış fırın tepsisine, pişerken açılmamaları için uçları birbirine değecek şekilde yerleştirin.
  12. Son olarak kalan tereyağını üzerine gezdirin.
  13. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kontrollü olarak altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  14. Fırından çıkan sıcak çorbanın üzerine soğuk şerbeti eşit şekilde dökün.
  15. Şurubu emmesi için oda sıcaklığında bir saat bekletin.
  16. Yüzüne fıstık serpin. Afiyet olsun!.

Damak çatlamış pratik öbiyet tarifi

  • (Egzersiz yapmak)
  • tatlı tarifi
  • çatlama
  • damak
  • kek tarifleri
  • şerbet
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Sadece
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda
  • yufka hamuru

sonraki haber:

cevizli ve elmalı rulo pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın