medyauzmani.com

Cevizli ve kuru üzümlü kurabiye


Cevizli Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu ghee
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı hamurun içine girecek, sarısı bisküvilerin üzerine sürülecek)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3,5 su bardağı un (un markasına göre bu miktar değişebilir)

Fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Ardından kontrollü bir şekilde unu ilave edin. (Elde yapışmayan yumuşak bir kıvama sahip olacaktır.)
  3. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  5. Sarıları bisküvilerin üzerine koyun ve altın kahverengi olana kadar 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • bisküvi
  • ah
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Üzümlü
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çıtır Elmalı Kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın