Cevizpare (Cevizli Şekerpare) Nasıl Yapılır? Ayrıca size fikir verecek 11 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Bayram Tatlısı Nilay Tulum, Bayram Tatlısı, Ceviz Tatlısı, Cevizli Börek, Mantı, Şekerpare, Şeker Yapılışı, Şerbet Nasıl Yapılır, Tatlı Şerbet, Tatlı Şerbet, Tatlılar
Çıkış tarihi: 09-18-2009
4 5 5 1
Ramazan Bayramı için yapacağınız tatlılara bir yenisini ekleyebilirsiniz… Cevizpare’yi ilk kez kayınvalidemde yedim ve çok beğendim. Onun zevkinden olduğum kadar etkilendim. Tatil için hazırlayacağınız pratik bir listenin ardından bu tatlıyı ikram ederek misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.
Çikolatanızın çatlamasını istemiyorsanız (ben çatlamış görüntüsünü seviyorum), fırından çıktıktan sonra şekerlerinizi birkaç dakika dinlendirin. Şeker biraz ısındığı için fazla çatlamaz.
Yeni blogum çalışmaya devam ediyor, lütfen bekleyin!!!
İçerik Tablosu
Cevizpare Tarifi Malzemeler (Cevizli Şekerpare)
- 200 gram margarin veya tereyağı 4 adet yumurta – 1 su bardağı dövülmüş ceviz üzerine 1 adet sarısı sürülür 1 paket vanilya 1 poşet kabartma tozu 4,5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker
Bir içki için:
- 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu
Cevizpare Tarifi (Cevizli Şekerpare) nasıl yapılır?
Şerbeti için kullanacağımız tüm malzemeleri tencereye alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar pişiriyoruz. Şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, kabartma tozu, toz şeker, 3 tam yumurta, 1 yumurta akı, ceviz içi, vanilin ve unu bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur toparlanana kadar 5-10 dakika dinlendirin. Cevizden iri parçalar koparıp şekil verin ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin. Fırından yeni çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]