Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu akşam sizlere Alaçatı’dan yazıyorum. Bir iş için geldim, Alaçatı Ot Festivali’ni yakından izledik. Bugün Çeşme, Ilı ve Ilıca’yı gezdik. Bu tarifin bugün sizinle tanışma sebebi, gittiğim yerin geçen yıl Ilıca’da kaldığım süre boyunca sosyal medyadaki takipçilerimden birinin (Takipçilerimle birlikte yöre halkına sorarak keşfetmeyi severim) önermesi. Aklımızda ve damak tadımızda işaretleyin.
Bu yıl Ilıca Gözde Restaurant’ın 37 yaşındaki işletmecisi Fuat Abiy ile sohbet etme şansı bulduk. Müşterilerine ve işine olan becerisinden ve saygısından etkilendim. Ilıca Çeşme ve Alaçatı’ya bakınca çok daha sakin. Bu nedenle, sadece gelip giden müşterilere değil, gerçek müdavimlere hitap ederler. Bu arada Fuad abi 73 yaşında eşi ve oğluyla birlikte çalışmaya devam ediyor. Yani bir aile şirketidir. Mekanın kapısından girdiğinizde 80’lerin havasını hissediyorsunuz. Sanki bir anda 35 yıl öncesine taşınmış gibi. Yıllardır aynı standart ve lezzeti korumalarının sebebi bence çok temiz bir aile işletmesi olmaları.
Fouad Abi hemen bize dükkânın kuruluş hikâyesini anlattı. 1979 yılında ziyaretine geldiği Elica’yı o kadar çok sevmektedir ki, restoran açma fikri burada doğmuştur. Hatta 80’ler darbesi gibi zor günleri burada atlattı. Sonrası 37 yıllık macera. Aynı yerde, aynı dükkânda, Fuat Abi 37 yıldır müzayededen kendi balığını seçiyor, yeşillikten, her şeyin en kalitelisinden alıyor.
Aslında bir balık lokantası ama çok sevilen bir böreği var. İlk kez tattığımda çok beğendim. Patatesli gözlemelerinden bahsettiğimde dayanamayıp orijinal tariflerini benimle paylaştılar. Bu harika tarifi bol patates az hamur ile 8 kişilik rahatlıkla servis edebilirsiniz.
Ahtapot ızgarayı da mutlaka deneyin.
İzmir’e geldiğinizde uğrayıp benden merhaba demeyi unutmayın 🙂
Bu arada iki gün daha İzmir’deyim. Gezdiğim yerleri instagramdan takip edebilirsiniz…
Gözde Restaurant
Tel: 0232723 34 14
ILICA TÜRK TELEKOM karşısı
Çeşme / İzmir
İçerik Tablosu
Tavada cheddar peynirli patatesli gözleme tarifi için malzemeler
- 1,5 kilo patates 2 yumurta 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet maydanoz 300 gram taze kaşar peyniri Kızartmak için sıvı yağ 1 adet yufka
Tavada peynirli patates böreği nasıl yapılır?
Patatesleri kabukları ile birlikte yıkayın ve haşlayın. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip yoğurun. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Tezgaha bir kat yufka serilir ve yufkanın yarısına fırça yardımı ile çırpılmış yumurtanın yarısı sürülür. Philo. Patatesli hamurunuzu folyonun geniş kısmında 4 parmak genişliğinde bir rulo olacak şekilde açın. Hamuru yuvarlayıp 3 parmak olacak şekilde kesin. Teflon tavaya 1 parmak kadar sıvı yağı koyup kızdırın. Hazırladığınız börek dilimlerini her iki tarafını da kızartarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]