Cheesecake – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

İlk kez cheesecake yapan herkes gibi benim de bu tarifi yaparken birkaç çekincem vardı. Az pişmiş, soğuyunca çatlayan ve ağızda hoş bir tat bırakmayanlar olarak sıralanabilirler.

Bazı noktalara dikkat ederseniz bu harika cheesecakeleri yapabilirsiniz. Bu, kekinizi düşük sıcaklıkta pişirmekle başlar. 150 dereceyi geçmemenizi tavsiye ederim.

Kekinizi fırından aldığınızda ortası biraz sallandığı için az pişmiş görünebilir ama soğudukça kenarları gibi ortası da yoğunlaşıyor.

Kekin tabanı çok yağ içerdiğinden fırından çıkınca yumuşar, cheesecake soğuyunca sertleşir. Aşk…

cheesecake tarifi malzemeleri

    400 gram labne peyniri 1 paket krema (200 gram) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı toz şeker 5 yumurta

taban için:

    1,5 paket yulaflı kurabiye, 150 gram tereyağ veya margarin

Dekore etmek:

Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak cheesecake tabanımızı hazırlıyoruz. Bunun için 1,5 paket yulaflı kurabiyeyi bir poşete alın ve elinizle döverek ezin. Ezilmiş bisküvilerin üzerine margarin veya oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurları 24 cm’lik bir kepçe kalıbın dibine yayın ve bastırın. Kelepçeli kalıbın altını iki kat alüminyum folyo ile kapladıktan sonra önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pişen tabanı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Labne, süzülmüş süt, toz şeker ve kremayı bir karıştırma kabına alıp düşük devirde karıştırın. 5 adet yumurtayı teker teker karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün ve üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin. 150 derecede 1,5 saat fırında pişirin. Cheesecake’i fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın