Ramazan alışverişi için dışarı çıktığımız gün sahur ve iftar için paça ve börek yapma düşüncesiyle hazır yufka aldım. Dün gece buzdolabından paketi çıkarıp açtım ama karşıma çıkan yufkayı beğenmedim. Kolay kolay yırtılmayan ama ilginçtir ki, tuttuğunuzda yırtılan Alman peçeteleri gibi kalın.
Tabi hayalimiz bezle suya düştü çok yufkaya yazık oldu. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken börek tepsisi yapmak aklıma geldi, yoğurtlu sosu çok tutarsam güzel yumuşacık bir börek olur diye düşündüm.
Küçük bir porselen tepside soslu, zengin tabakalı bir börek yaptım. Biz sonuçtan çok memnun kaldık mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Aşk…
İçerik Tablosu
cheesecake tarifi malzemeleri
- 4 yufka 1 yumurta 1 – 1,5 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ
Dolgu için:
- 250 gram maydanoz beyaz peynir
Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
Maydanozu doğrayın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip (ben toprak tepside yapıp tepsiyi biraz yağladığım için kullanmadım) tepsinin kenarlarına gelecek şekilde 1 adet yufkayı tepsiye diziyoruz. Kalan yufkaları elinizle 3-4 parçaya bölün ve tek kat olacak şekilde üst üste dizin. Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın ve hamurun üzerini kaplayacak şekilde fırça veya kaşıkla yayın. Sosu her hamur tabakasına yayın ve peynir serpin. Son kısma gelince, böreğin tabanına geniş katı dikkatlice kapatın. Kalan sosu üzerine yayın ve çörek topları serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]