Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır lezzetli bir tuzlu çörek yapmayı düşünüyordum. Geçen hafta alışverişe, markete gitmeye vaktim olmadı. Bakkal bakkaldan bahsetmiyorum, büyük markette standart alışverişten bahsediyorum. Bugün ne yapsam diye mutfakta düşünürken buzdolabındaki son 3-3 malzemeye baktım ve bugün cheesecake günü dedim 🙂
Sabah erkenden yaptığım pasta o kadar lezzetli ve doyurucuydu ki başlı başına kahvaltı sofrası gibiydi. Keki hazırladıktan sonra yanında sadece bir bardak çay ile servis etmeniz yeterlidir. Tabii benim gibi domates ve yeşil soğan hayranıysanız, hemen kahvaltıda salata bile yapabilirsiniz.
Daha önce pasta yapmanın püf noktalarını yazmıştım. Aynı şey lezzetli çörekler için de geçerli, burada çörek yapmak için ipuçları bulabilirsiniz.
Tuzlu kek yumurtaları normal kek yumurtaları gibi şekerle çırpılmadığı için fazla kabarmazlar ama bir tutam tuz bile güzel bir kıvam sağlar. Yumurtaları çırparken bir tutam tuz eklemeniz yeterli. Pastayı damak zevkinize göre tuzlayın ama kullanacağınız peynir ve zeytinler tuzlu ise 1 tatlı kaşığını geçmemenizi tavsiye ederim.
Keyifli, ilginç ve sakin bir hafta dilerim..
Aşk…
İçerik Tablosu
Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler (Tuzlu Kek)
- 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 2,5 su bardağı un 60 gram sert beyaz peynir 5-6 adet zeytin 1 adet közlenmiş kırmızı kapya
Cheesecake tarifi (tuzlu kek) nasıl yapılır?
Beyaz peynirleri küp şeklinde kesin, közlenmiş konserve biberleri de aynı şekilde doğrayın. Kalp ve kesilmiş siyah zeytin. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Çırpılmış yumurta ve köpüğe yoğurt ve yağı ekleyin. 2,5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu çırpıcıya ekleyip karıştırın. Doğranmış malzemeleri kek hamuruna ekleyin ve spatula ile karıştırın. Normal kek kalıbı kullanacaksanız yağlayıp biraz un serpin, benim gibi dikdörtgen bir kalıp kullanacaksanız üzerini yağlı kağıt ile kapatıp kek hamurunu içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. (25-30 dakikada bıçak veya şiş yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kuruyana kadar pişirmeye devam edin) Pişen keki fırından çıkarın ve tamamen soğuyunca fırından çıkarın. Kalıplayın, kesin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]