Çiçekli Ekmek Tarifi (Çok Yumuşak)

Kıvamı çok yumuşak olan çiçekli ekmek tarifi için önce ılık suya şeker mayası ve tuzu ekleyip mayayı iyice eritiyoruz.

Daha sonra 3 su bardağı un döküp yoğurmaya başlıyoruz.

Un eklemeye devam ederek yoğurun. 4-4,5 su bardağı çok amaçlı un kullandım. Yoğururken elinize kontrollü hamurdan çubuklar ekleyin. Zaman zaman elinizi ılık suya batırarak kolayca çizebilirsiniz.

45 dakika ılımaya bırakın, hamuru un serptiğimiz bir tepsiye alın, 7 eşit parçaya bölün, hafifçe unlayın, elimizle yuvarlak şekil verin ve üzerimde hafifçe papatya gibi yapın. yağcı borcu.

25 dakika maya tepsisinde bekletiyoruz.

Süre sonunda 1 yumurta sarısını koyup üzerlerine çörek otu ve susam serpiyoruz.

20 dakika pişirilir

Pişirdikten sonra üzerini bir bezle örtüp biraz dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz 🤗

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın