çiğ börek tarifi malzemeleri
15-20 parça için
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım kutu kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un sıkı bir hamur olmalı ve elinize yapışmamalıdır.
İç malzeme
- 200 gr dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- Bir çay bardağı sudaki yağ oranına göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- Tuz, kırmızı biber, kara biber
kızartma için
- Sebze yağı
Çiğ börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle kıymanın tüm malzemelerini karıştırıp kenara alın.
- Ardından uygun bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyin.
- Daha sonra önce 4 su bardağı unu elemeye başlayın, daha az ise kontrollü olarak su bardağı sayısını artırın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru pürüzsüz hale gelene kadar birkaç dakika yoğurun.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde toplara bölün ve 10-15 dakika plastik bir torba ile örtün.
- Kalan bezeleri biraz unlayın ve bir tabak büyüklüğünde yuvarlayın.
- Hamurun yarısını iç harcı koyun ve kapatın.
- Tutkal bir çatalla biter. Size tavsiyem tüm hamurları hazırlayıp bir tarafını kapatıp aynı anda kızgın yağda kızartın.
- Kızarmış bir kaşıkla hamurun üzerine yağ dökerseniz daha hızlı kabarır ve baloncuklar şeklinde kabarır. Deneyen herkese afiyet olsun.
çiğ börek tarifi
“Çiğ Börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]