medyauzmani.com

çiğ hamur işleri

çiğ börek tarifi malzemeleri

15-20 parça için

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un sıkı bir hamur olmalı ve elinize yapışmamalıdır.

İç malzeme

  • 200 gr dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Bir çay bardağı sudaki yağ oranına göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Tuz, kırmızı biber, kara biber

kızartma için

  • Sebze yağı
Çiğ börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle kıymanın tüm malzemelerini karıştırıp kenara alın.
  2. Ardından uygun bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  3. Daha sonra önce 4 su bardağı unu elemeye başlayın, daha az ise kontrollü olarak su bardağı sayısını artırın.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Hamuru pürüzsüz hale gelene kadar birkaç dakika yoğurun.
  6. Hamuru mandalina büyüklüğünde toplara bölün ve 10-15 dakika plastik bir torba ile örtün.
  7. Kalan bezeleri biraz unlayın ve bir tabak büyüklüğünde yuvarlayın.
  8. Hamurun yarısını iç harcı koyun ve kapatın.
  9. Tutkal bir çatalla biter. Size tavsiyem tüm hamurları hazırlayıp bir tarafını kapatıp aynı anda kızgın yağda kızartın.
  10. Kızarmış bir kaşıkla hamurun üzerine yağ dökerseniz daha hızlı kabarır ve baloncuklar şeklinde kabarır. Deneyen herkese afiyet olsun.

çiğ börek tarifi

“Çiğ Börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın