Ülkemizin doğu ve güneydoğu yemek kültürünü sıklıkla gösterir. Et ve yumurta ile yapılan çeşitleri de vardır.
Et sevmeyenler için bir diğer seçenek ise etsiz çiğ köfte.
Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak 3 su bardağı bulguru ve 2,5 su bardağı sıcak suyu döküyoruz. Suyu doğrudan uygulamayın. Çünkü domates rendesi suya girecek.
Soğanı koyup suyunu süzdük ki acı olmasın, domatesi koyuyoruz. Bulgurun suyu emmesine izin verin, örtün ve demlenmesi için ısıtın. Rendelenmiş soğan, domates ve zeytinyağı ve tuzu ekleyip yarım saat yoğurun.
Çok kurursa, ellerinizi ıslatın. Salça, nar suyu ve baharatları ekleyip 20 dakika çırpın, ne kadar yoğurursanız o kadar güzel olur. İstediğiniz kadar acı ekleyebilirsiniz.
En son ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip 10 dakika çırpın.Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
4 parmak izi görünecektir. Yediğimizde yaprak sarmaya sarıyoruz ve limon sıkıyoruz.
Çiğ köfte yiyemezsin. Rulolara sarılıp ayranla pişirilir.
Afiyet olsun
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Fotoğrafları:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]