Karaciğer birçok farklı şekilde hazırlanmış harika bir sakatattır. Şu sıralar kırmızı ete göre uygun fiyatıyla dikkat çeken ciğerden birçok yemek yapılabiliyor. Bunların başında elbette Arnavut karaciğeri geliyor. Ancak tadı ve sunumu birçok ülkede yerini almış harika bir yerel lezzet var.
Mersenne usulü ciğer kızartması, özellikle tantoni lezzetli, besleyici ve çok doyurucu. Çeşitli baharatlarla tatlandırılmıştır ve ciğer sevmeyen birçok kişi tarafından beğenilmektedir.
Şimdi sunacağımız tarif hem lezzeti hem de sunumu açısından tatmin edici. Afiyet olsun!
Dersler
- 1,5 kilo kuzu ciğeri
- 250 gr domuz yağı
- 2 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
lavaş malzemeleri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Ve
Ekran Bileşenleri
- 2 kırmızı soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
yapılışı
Öncelikle lavaş için yoğurt, su ve tuzu bir kaseye alın. Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatıp dinlendirin.
Bu arada, domuz yağı büyük bir tavaya alın. Ardından tuzu ekleyip eriyene kadar kavurun. Ardından doğranmış ciğerleri tantoniye, doğranmış yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip iyice pişirin.
Kalan hamuru toplara bölün. Daha sonra servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile yuvarlayın ve yanmaz yapışmaz bir tavada pişirin.
Pişen lavaşı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş ciğer koyun. Son olarak ikiye bölünmüş kırmızı soğan ve ince kıyılmış maydanozu sumakla karıştırıp biraz serpin.