Çikolata Kaplı ve Dolgulu Çilek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bahar geldi ve meyve ve sebzeler lezzetli tatlara yeni yeni başlıyor. Bugün pazarda tattığım çileğin tatlı aroması ve şekerli tadına bakınca bahara yakışır rengarenk bir tarif yapmak istedim.

Özellikle yılbaşında sofralarınızı renklendirmek için bu tarifi kullanabilirsiniz.

Yazılarınızı dilediğiniz gibi çeşitlendirebilir ve çoğaltabilirsiniz. Pastanelerde çikolata kaplı sütlaç ve mini şekerlemeler bulunur. Ayrıca marketlerde veya aktarlarda yer fıstığı, badem veya fındık filetosu bulabilirsiniz.

Çilekleri yıkadıktan sonra çikolataya batırmadan bez veya kağıt havlu ile kurulayın.

Unutmayın, çileklerin suyunu salmasını istemiyorsanız, yıkadıktan sonra yapraklarını ve saplarını ayırmalısınız. Doldurmadan kullanacaksanız sap ve yapraklarını saklayın.

Sivri kabağı oymak, çileği oymak için yeterlidir. İçine pudra şekeri ekleyerek çırptığınız labneyi de kullanabilirsiniz.

Önemli not: Çikolatanın yanmaması için yüksek oranda kakao yağı içeren kuvertür çikolata kullanın. Bu aynı zamanda dondurma işlemini de kolaylaştıracaktır.

Eğlenceli ve keyifli bir hafta sonu dilerim.

Aşk…

Çikolata kaplı çilek tarifi malzemeleri

    15 adet çilek (tercihen aynı büyüklükte) 250 gr bitter çikolata 1 kase fıstık 1 kase renkli çikolatalı pirinç şekeri (isteğe bağlı)

Çikolata kaplı ve dolgulu çilek tarifi nasıl yapılır?

Çilekleri yıkayıp kurulayın. Eğer içlerini çikolata ile dolduracak ve saplarını ayıracak olsaydınız. Çikolatayı kıyılmışsanız, mikrodalgada değilse benmari usulü eritin. Balkabağını çok derine inmeden keserek çileğin içini çıkarın ve kaşık yardımıyla çikolata ile doldurun. Fileyi kasedeki fıstık ve şekere batırın ve daldırma kısmı üste gelecek şekilde buzdolabına yerleştirin. 10-15 dakika çikolata donana kadar soğuduktan sonra servis yapın. Çilekleri sadece dışını kaplayacaksanız çikolataya batırıp diğer malzemelerle kaplayıp servis tabağına alın ve buzdolabına kaldırın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın