Çikolata soslu tarçınlı çörek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Hindi 5 Saat, Çikolata Sos, Kek, Sade, Tarçınlı, Muffin Pastalar
Çıkış tarihi: 12-19-2007
4 5 5 1
Pekala, bayram tatlısı tarifleriyle karşınızdayız ama tatlıyı sadece misafirlerimiz için mi yiyoruz… Bizim de biraz şekere ihtiyacımız var 🙂
Aşk…
Dersler:
- 3 yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı fındık 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu
İçerik Tablosu
Çikolata soslu tarçınlı çörek nasıl yapılır?
3 yumurtayı pudra şekeri ile köpürene kadar çırpın. Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Ceviz parçalarını hamura ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Kek kalıbı sıvı yağ ile güzelce yağlanır ve hafif unlanır. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
Not: Ben çikolata sosunu ekleyeceğim için 1 su bardağı toz şeker kullandım. Sonuç iyiydi, en azından çok tatlı değildi.
Not 2: Fındık ununu hamura eklemeden önce hafifçe elerseniz dibe çökmez.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]