çikolatalı bisküvi tarifi
Dersler
- bir yumurtaVe2 adet
- Kakao, 1/2 su bardağı
- Un, 3~3,5 su bardağı
- Kabartma tozu, 1 çay kaşığı
- Tereyağı, 100 gr
- Yarım su bardağı esmer şeker
- ½ su bardağı pudra şekeri
- damla çikolata
- fındık, iri kıyılmış, ½ su bardağı
yukarı;
- Bitter çikolata, 100 gr
- Beyaz Çikolata, 50 gr
yapılışı
- Derin bir kapta un, kakao ve kabartma tozu eleyin. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri iyice karıştırın.
- Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Elenmiş malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Son olarak damla çikolata, fındık veya cevizleri ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
- Bisküvi hamurunu ikiye bölün, elinizle parmak şeklinde çubuklar yapın ve tepsiye dizin.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 28 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın kaybolması için bir süre bekleyin.
- Bir banyo marie kullanarak çikolatayı eritin. Bisküviyi çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Buzdolabına koy.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip çikolataların üzerine şeritler çizerek servis yapın.