çikolatalı bisküvi tarifi



çikolatalı bisküvi tarifi

Dersler

  • bir yumurtaVe2 adet
  • Kakao, 1/2 su bardağı
  • Un, 3~3,5 su bardağı
  • Kabartma tozu, 1 çay kaşığı
  • Tereyağı, 100 gr
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • ½ su bardağı pudra şekeri
  • damla çikolata
  • fındık, iri kıyılmış, ½ su bardağı

yukarı;

  • Bitter çikolata, 100 gr
  • Beyaz Çikolata, 50 gr

yapılışı

  • Derin bir kapta un, kakao ve kabartma tozu eleyin. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri iyice karıştırın.
  • Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Elenmiş malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Son olarak damla çikolata, fındık veya cevizleri ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Bisküvi hamurunu ikiye bölün, elinizle parmak şeklinde çubuklar yapın ve tepsiye dizin.
  • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 28 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın kaybolması için bir süre bekleyin.
  • Bir banyo marie kullanarak çikolatayı eritin. Bisküviyi çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Buzdolabına koy.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip çikolataların üzerine şeritler çizerek servis yapın.

Yorum yapın