Çikolatalı Pasta Tarifi için,
Öncelikle süt, su, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve maya tamamen eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
Daha sonra sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş unu ilave edin.
Hamuru 45 dakika ile 1 saat arasında kaynatın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, ortasına bir tatlı kaşığı sürülmüş çikolata koyun, beze yapın ve bir yaylı kalıba veya debeğe koyun.
Bu şekilde 30-45 dakika maya tepsisi. Uzun bir süre bekledikten sonra ayırdığınız yumurtanın sarısını fazla bastırmadan koyun ve 170-180°C ısıtılmış fırında pişirin.
Çikolata yerine farklı muhallebi ile deneyebileceğiniz soft donut yöntemini deneyenlere afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]