Kakao ve çikolata parçaları ile çikolatalı muffin nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 59 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…
34 3,62 5 1
İşte çikolatalı browni, çabuk kalkamadım, akşam üzümlü muffinlerin yanına damla çikolata koyayım dedim 🙂
Tarif aynı, sadece biraz kakao ve bir parça çikolata ekliyoruz. Hatta hamurun ana karışımını yaptıktan sonra hamuru 2’ye bölüp bol çeşit yapın derim 🙂
İçerik Tablosu
Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (oda sıcaklığında bekletin) 4 kahve fincanı toz şeker (Türk kahvesi fincanı) 2 kahve fincanı sıvı yağ (Türk kahvesi fincanı) 2 kahve fincanı yoğurt (Türk kahvesi fincanı) 6 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı) 1 paket toz Kabartma 1 1 su bardağı damla çikolata 1-2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı ve kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?
Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Yumurta, yağ ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın. Un, kabartma tozu, süt ve kakaoyu ekleyin. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir karışım elde edene kadar hepsini birlikte çırpın. Son olarak damla çikolataları ekleyin ve karıştırın. Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirin ve harcı eşit şekilde yayın. Damla çikolata ile süsleyin (2-3 serpin süsleyin diyorum): Pastayı 20-25 dakika pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. (Kürdan kuru çıkıyorsa içi pişmiş demektir.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]