Çikolatalı ve kayısılı kek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Bitter Çikolatalı Kek, Çikolatalı Ganaj, Çikolatalı Kek, Krema Dolgu, Ev Yapımı Kek, Evde Kek Nasıl Yapılır, Hazır Dolgu Kreması, Kayısılı Kek, Meyveli Kek, Sünger Pasta, pasta, pasta süsleme, pastacı kreması, pandispanya, yaz pastası, butik pasta
Çıkış tarihi: 07-22-2010
4 5 5 1
Özel teleton bittikten sonra iki pandispanyam kalmıştı. Bu pandispanyaları boyunları aşağıda bırakmak elbette ki mümkün olmayacaktır. Kamera ekibi gittikten sonra evdeki malzemelerle pasta yapmaya karar verdim.
Ganaj yapmak en fazla 10 dakika sürüyor ama mutfak yardımcısı gibi güçlü bir mikser kullanmıyorsanız pandispanya yapmak çok emek ve zaman alıyor. Dolgu için krem şanti kullanabileceğiniz gibi pastacı kreması veya hazır dolgu kreması da kullanabilirsiniz.
Pandispanyayı bir gün önceden yaptıysanız biraz kuruyabilir, çıkarmak için fırça yardımıyla içini biraz meyve suyu veya hazır kahve ile ıslatabilirsiniz.
Pandispanya yapılışı videosu eklendiğinde tarife ekleyeceğim.
Aşk…
Not: Daha az yumurtalı farklı bir tarif arayanlar için pandispanya nasıl yapılır?
Not: Pastacı kremasını kendi yapmak isteyenler pastacı kremasını nasıl yapıyorlar?
İçerik Tablosu
Dersler:
- 10 kayısı, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimler halinde kesilmiş
pandispanya malzemeleri:
- 6 yumurta 3/4 su bardağı un (kek, börek, baklava) 1/4 su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığından az tuz
Pandispanya kekinin yapılışı:
Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirine karıştırmadan ayırın. Ayrılan yumurtaları ve sarılarını ayrı ayrı derin, kuru bir cam kaba alın. Cam kaseyi büyük bir sıcak su kasesine yerleştirin (kasenin içine su girmemesine dikkat edin). Benmari usulünde yumurta sarılarına 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar (yüksek devirde yaklaşık 10 dakika) çırpın. Ayırdığınız yumurta aklarına tuzu ekleyip hacminin 2-3 katına ulaşıp kar gibi olana kadar (yaklaşık 15 dakika) çırpın. Un ve nişastayı karıştırarak eleyin. Çırpılmış yumurta akı ve sarısını bir kapta aşağıdan yukarıya doğru sert hareketler yapmadan karıştırın. Tamamen karıştığından emin olduğunuzda elenmiş unu tekrar aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak 2-3 kez yumurtalara ekleyin. Kelepçeli kek kalıbının veya tart kalıbının altını alüminyum folyo ile kapladıktan sonra hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. En az 2 saat dinlendirilen ve tamamen soğuyan pandispanyayı bıçak yardımıyla kalıptan çıkarın. İki parçaya ayırın.
Ganaj Malzemeler:
- 350 gr bitter çikolata 200 ml. çiğ krema
Ganajın Yapılışı:
Çikolatayı ince ince doğrayın veya rondodan geçirin. Ganaj yapılırken çikolatanın ateşe değmemesi için çikolata ve kremayı panmari usulü karıştırarak eritin. Tamamen eriyip homojen bir karışım haline gelince tezgaha alın ve ara sıra karıştırarak (kabuk oluşturmayacak şekilde) soğutun. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökün ve düzeltin.
Dolgu malzemeleri:
- 1 paket krem şanti veya 1 paket krema dolgusu 1 su bardağı süt
dolgu:
Krem şanti veya kremayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kek hazırlanışı:
İkiye ayırdığınız pandispanyanın ilk parçasını servis tabağına alın. Ortasına dolgu kreması, krem şanti veya pastacı kremasını yayın. Kayısı dilimlerini kremanın üzerine yayın ve üzerine pandispanyanın ikinci katını yerleştirin. Pastayı çikolatalı ganaj ile kaplayın. Üzerini kayısı dilimleri ve dilediğiniz marshmallow ile süsleyin.
Pandispanya kalıbı nasıl hazırlanır?
Sünger kek katmanlara nasıl ayrılır?
Pasta nasıl monte edilir?
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]