çikolatalı kek tarifi
Dersler
- tereyağı, 60 gr. oda sıcaklığında
- esmer şeker 1 su bardağı
- Pudra şekeri, 1 su bardağı
- yumurta 3 adet
- Süt, 1,5 su bardağı
- Vanilin, 1 poşet
- Kabartma tozu, 1 kutu
- Kabartma tozu, 1 çay kaşığı
- Kakao, 1/2 su bardağı
- un 2 su bardağı
- tuz
Krema için:
- 200 ml soğuk krema
- Krem Şanti Tozu, 1 Paket
- Bitter sütlü çikolata, 150 gr.
- Kahvaltılık çikolata, 1 tatlı kaşığı
Çikolatalı kek yapmak
- Tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sütü ekleyip kısaca çırpın.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilin karbonat ve tuzu bir kaba eleyin ve karıştırın. Kek karışımını yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
- Kek hamuru muffin kalıplarına ayrılır.
- 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişip soğuyunca çıkarılır.
- Krema için soğuk krema ve çırpılmış tozu mikserle çırpın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyin. Dikkatli ol, çikolata çok sıcak olmamalı.
- Kremayı bir torbaya koyun ve hafifçe soğutun.
- Soğuyan keklerin içine krema sıkılır.
- Dilerseniz süslemelerde kullanabilirsiniz.