çikolatalı kek tarifi



çikolatalı kek tarifi

Dersler

  • tereyağı, 60 gr. oda sıcaklığında
  • esmer şeker 1 su bardağı
  • Pudra şekeri, 1 su bardağı
  • yumurta 3 adet
  • Süt, 1,5 su bardağı
  • Vanilin, 1 poşet
  • Kabartma tozu, 1 kutu
  • Kabartma tozu, 1 çay kaşığı
  • Kakao, 1/2 su bardağı
  • un 2 su bardağı
  • tuz

Krema için:

  • 200 ml soğuk krema
  • Krem Şanti Tozu, 1 Paket
  • Bitter sütlü çikolata, 150 gr.
  • Kahvaltılık çikolata, 1 tatlı kaşığı

Çikolatalı kek yapmak

  • Tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sütü ekleyip kısaca çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilin karbonat ve tuzu bir kaba eleyin ve karıştırın. Kek karışımını yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  • Kek hamuru muffin kalıplarına ayrılır.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişip soğuyunca çıkarılır.
  • Krema için soğuk krema ve çırpılmış tozu mikserle çırpın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayı ekleyin. Dikkatli ol, çikolata çok sıcak olmamalı.
  • Kremayı bir torbaya koyun ve hafifçe soğutun.
  • Soğuyan keklerin içine krema sıkılır.
  • Dilerseniz süslemelerde kullanabilirsiniz.

Yorum yapın