Çikolatalı Milföy Tarifi, Nasıl Yapılır?

Dişi çıtır çıtır içi çikolata dolgulu milföy çöreği yapıyoruz

Milföy hamurlarını tezgaha alıyoruz

Milföy hamurunun ortasına bir tatlı kaşığı çikolatalı fındık kreması koyuyoruz

Diğer yarısını üzerine kapatıp dikdörtgen şeklinde bir hamur elde ediyoruz

Bir çatal yardımıyla dört kenarını bastırarak yapışmasını sağlıyoruz

Tüm milföy hamurlarını aynı işlemi yapıp fırın tepsisine diziyoruz

Milföy hamurunun üzerini bir bıçak yardımıyla çizikler atıyoruz

Yumurta sarısını bir kabın içine alıp üzerine bir tutam şeker ilave edip karıştırıyoruz

Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını milföy hamurunun üzerine sürüyoruz

Toz şeker serpiyoruz ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alıyoruz

Çikolatalı Milföy Çöreği hazır

Afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın