Uzun zamandır beklediğim tariflerden biri çikolatalı pankek. Yarın bugündür derken, aradan neredeyse 3 ay geçti…
Bu damla çikolataları Tahtakale’den aldım. 3 farklı tat; Pembe olanlar çilek, beyaz olanlar sütlü ve siyah olanlar bitter çikolatadır. Tabii ki renkli damla çikolata kullanmanıza gerek yok, marketten alabileceğiniz herhangi bir damla çikolata ile de hazırlayabilirsiniz.
Muffin kalıpları ve muffin kalıpları hakkında detaylı bilgiyi Aşçılık Okulu bölümündeki bu yazımızda bulabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
çikolatalı kek tarifi malzemeler
3 yumurta
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
3 damla vanilya veya badem aroması
1 poşet kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?
1- Şeker ve yumurtaları çırpıcıya alıyoruz, karışım köpürene kadar (şeker tamamen eriyene kadar) düşük devirde sonra yüksek devirde çırpıyoruz.
2- Çırpılan yumurtalara yoğurt ve sıvı yağı ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin.
3- Un ve vanilya aromasını yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
4- En son kabartma tozunu ve damla çikolatayı ekleyip bir dakika daha karıştırın.
5- Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın.
6- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bir kürdan veya bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin.)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]