Çikolatalı Muzlu Pancake – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Havalar soğuk ve kasvetli olduğunda vazgeçilmez tatlılarım. Biliyorsunuz son zamanlarda ışık hızında seyahat ediyorum ve çok çalışıyorum bu yüzden iş dışında mutfakta pek takılamıyorum.

Bilgisayarda yemek hazırla, çekim yap, notları düzenle derken günümün yarısı gitmiş oluyor. Yarım kaldı diyemem 🙂 Neyse bugün sizlerle pratik ve doyurucu tarifimi paylaşmadan evden çıkmak istemedim.

Geçen gün paylaştığım “Eclairs” tarifini yapanlar! Şimdi dondurucuda kalan pastacı kremasını değerlendirme zamanı 🙂

Bilmeyenler için tarife bu linkten ulaşabilirsiniz. Kremayı oda sıcaklığına getirip biraz çırpmanız yeterli.

Aşk…

Çikolatalı Muzlu Muffin Tarifi İçin Malzemeler

    1 adet yumurta + 1 yumurtanın sarısı 1 su bardağı un (100 gr) 1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt (250 ml) 2 çay bardağı toz şeker 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı kakao (30 gr) Tavay yağlamak i yatereyağı da sprey yağ

Doldurmak:

    2 – 3 orta boy muzlu hamur kreması

yukarı:

    Çikolata soslu damla çikolata

yapılışı:

Derin bir kapta yumurtaları nazikçe çırpın. Süt, un, kakao, şeker ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan ve pürüzsüz bir dokuya sahip olan hamuru kenara alın. Teflon tavayı kızdırın ve biraz yağlayın. Isınan tavaya pankek hamurundan yarım kaşık dökün. Hamuru kepçenin arkası ile yayın. Krepin diğer tarafını aşağı bakacak şekilde çevirin. 15-20 saniye daha pişirin ve düz bir tabağa aktarın. Tüm krepler bittiğinde 4’ün üzerine katlayın. İçlerini muz dilimleri ve krem ​​şanti ile doldurup servis tabağına alın. Üzerine kalan kremayı sıkıp çikolata sosu ile servis edin, üzerine çikolata parçaları serpiştirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın