2 gündür çok canım sıkıldı bunun sebebi tariflerimin resimlerini kırpıp izinsiz facebook yada başka site ve forumlarda yayınlamak. Bu konuyu şu an uzun uzun yazmak istemiyorum çünkü tarif yazma isteğim tamamen ortadan kalkıyor.
Mutfak sırlarımız artarken tarif gönderen dostlarımıza ve okuyucularımıza üzülmekle kalmadık, onların tariflerini de gönderdikleri resimlerle yayınladık. Yarışmalar için gönderilen tarifler başkaları tarafından gönderildiği için sorun yaşadık. Benim toyluğum onların bilinçsizliğiyle birleşince böyle tatsız durumlar yaşadık ama uyarıldığımda ya da yanlışlıkla aynı tarifi başka bir blogda görünce (yayın tarihi bizden önceyse) sildik.
Her neyse, bu konu için ayrı bir başlık açacağım. Bu şamatalı sohbette biraz eğlenmek için sizlerle çikolatalı puding sürprizi paylaşıp, sizin neşenizi ve mutluluğunuzu tatmin etmeye karar verdim.
Artan pastayı değerlendirmenin farklı ve eğlenceli bir yolu. Evde kendi şekerinizi de yapabilirsiniz. Dilerseniz hazır kek kullanabilirsiniz. İçeriğin ev yapımı mı yoksa hazır mı olduğu tamamen size kalmış. Daha önceden yaptığım keki kullanıp derin dondurucuya attığım için hemen yaptım.
Elmalı keki bu tarife göre hazırlayabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolatalı puding tarifi malzemeleri
1 paket çikolatalı puding
süt (ölçüyü kullandığınız kabın arkasına koyun)
4 dilim kek (ben kendi yaptığım elmalı kek kullandım)
Püskürtmek için:
Yarım kutu toz krem şanti
Süt (miktarın yarısını kullandığınız kabın arkasına koyun)
Sürpriz çikolatalı şeker tarifi nasıl yapılır?
1- Pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca kek dilimlerini kaselere yerleştirin.
2- Kıvam alıp yapışkan bir hale gelen muhallebiyi 4 kaseye bölüştürün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Oda sıcaklığındaki pudingi buzdolabına koyun ve yaklaşık yarım saat dinlendirin.
3- Krem şantiyi soğuk süt ile istenilen kıvama gelinceye kadar çırpın, kaşıkla kesin. Torbanın keskin uçlarından birini krema torbasına, değilse dondurucu torbasına koyarak kesin.
4- Soyulmuş ve soğumuş pudinginizin üzerini resimdeki gibi süsleyerek soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]