Sufle Tarifi için,
Çikolata ve tereyağını bir tencereye alın.
Karışımı, eriyene kadar sürekli karıştırarak düşük ateşte ısıtın.
Eritilmiş çikolatayı ocaktan alın, unu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Ardından yumurta ve şekeri iyice karışana kadar çırpın.
Daha sonra çırptığınız yumurtaya çikolatalı karışımı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırlanan malzemeleri sufle kaplarına veya güveç kaplarına eşit şekilde dökelim ve rezervuarın yüzde seksenini dolduralım.
Ağzına kadar doldurduğunuzda taşacaktır. Hazırladığımız kapları önceden ısıtılmış 220°C fırına koyup 8 dakika pişirelim.
Güveçte pişiriyorsanız 10-12 dakika pişirmeye devam edebilirsiniz.
Pişmiş sufleleri soğumadan üzerine pudra şekeri serperek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]